Koning Willem Alexander met de mooie koningin Maxima uit Holland en de prachtige Rania van Jordanië tegen de gruweldaden van de oorlogen in het verleden en in het heden. Tussen verschrikking, tranen en woede.

Auschwitz-Birkenau, 27 januari 2015. Koning Willem-Alexander met koningin Maxima Zorreguieta, Argentijnse, in gebed verenigd in het beruchte trieste concentratiekamp met de gaskamers in Polen. De Hollandse koning draagt een typisch joods hoofddeksel als teken van respect voor de vele slachtoffers van de afslachting gepleegd door de nazi’s. Foto ANP.

70 jaar na deze verschrikkelijke oorlog en het vergassen van deze arme joodse slachtoffers van een onmenselijke vervolging, wreed en onbegrijpelijk, heeft de gehele wereld zich nog een keer verzameld in het Poolse concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau, afgelopen 27 januari.
Er waren 49 landen vertegenwoordigd, men had kaarsen geplaatst waar de nazi’s het bloedbad hadden aangericht gedurende de tweede wereldoorlog. Grote afwezige was de Russische president Poetin. Toch waren het juist de Russische troepen, die vervolgens door een overval op dit concentratiekamp te doen, de overgebleven joodse gevangenen konden bevrijden.

De Koninklijke Hollanders waren zichtbaar bewogen, intensief meelevend, met tranen in de ogen. Onmogelijk dit te vergeten! En te bedenken dat de vader van Willem-Alexander, prins Claus, man van ex-koningin Beatrix, Duitser was. Zoals opa Bernhard. Koning Willem-Alexander heeft deelgenomen aan de herdenking met een keppel op, de hoofdbedekking van de mannelijke joden in de gebedsruimte en vaak ook in het dagelijkse leven. Een teken van respect voor een religie uit een andere cultuur, dat heeft iedereen verrast. Naast hem premier Mark Rutte, die ook een keppel op heeft. Een teken van genegenheid voor de vele slachtoffers die stierven door deze gruweldaden, lijdend in deze verschrikkelijke kampen. Als teken van veroordeling tegen deze oorlogen en de menselijke slechtheid waaraan wij geen motivatie of excuus mogen verbinden.

De mooie koningin Rania van Jordanie met haar man koning Abdulah II. Mooi, verliefd en gelukkig.

Een andere koningin geliefd bij haar volk en wereldwijd zeer gewaardeerd, is Rania van Jordanië van het koninklijk huis Hashemita, 45 jaar, lid van talrijke organisaties tot bescherming van de vrouw en kinderen, schoolontwikkeling en economische projecten. Zij wordt gezien als de mooiste koningin van deze eeuw. Maar wat haar onderscheidt is ook haar innerlijke schoonheid.
Rania heeft een zachtaardige ziel, bovendien een edel hart, rijk aan gevoeligheid, empathie en goedheid en zij straalt als zij lacht.

Rania is geboren op 31 augustus 1970 in Koeweit, haar ouders zijn Palestijns. Een actieve en intelligente vrouw. In 1991 is zij gepromoveerd op managementbeheer gevolgd op de Amerikaanse Universiteit te Cairo. Zij ontmoette haar koning Abd Allah II van Jordanië op een diner, toen hij nog prins was.
Ook hij is een intelligente man, met blauwe ogen. Het was in januari 1993. En het kwam als een bliksemslag; na slechts 2 maanden verloofden zij zich en na 3 maanden trouwden ze! Op 10 juni 1993. Een liefdesverhaal intens en diep, dat voortduurt tot vandaag en sindsdien zijn er 4 kinderen geboren. Het zegt genoeg om de betekenis van het woord Liefde te begrijpen, zoals de koning en zijn koningin naar elkaar kijken en aanraken, ook in publiek met zoveel tederheid.

Het koninklijk paar met hun kind, het prinsje Hashem (30 juni 2010, op de dag van het onafhankelijkheid feest.)

De meest reecente belangrijke actie van Rania is geweest haar deelname aan een tocht tegen Isis, om haar boosheid te demonstreren tegen deze criminele terroristen die zich definiëren als “Islamitische Staat”.
Zij heeft zich begeven te midden van haar volk de foto dragend van de Jordaanse piloot die levend verbrand werd door de jihadisten, Muath Al-Kasaesbeh. Zonder make-up, in een eenvoudig truitje met col, zonder sluier, aan de zijde van het “arme volk”, haar mensen, aan de zijde van de vrouwen die zij energiek verdedigt.

6 februari 2015. De koningin Rania van Jordanië in Amman, in de tocht tegen Isis, aan de zijde van haar volk.

Een paar dagen eerder bezocht zij de vrouw wiens man levend verbrand was (bij deze gelegenheid droeg zij een hoofddoek) om haar medeleven te betuigen. Zij omarmde haar stevig met affectie. De vrouw had, wanhopig huilend, haar hoofd op haar schouder gelegd (op de foto hieronder).

Rania van Jordanië, vrouw en koningin met een uitzonderlijke schoonheid en een rijk innerlijk, steeds op de eerste rij om haar volk te verdedigen; vooral de vrouwen.

Ik heb dit artikel geschreven om de emotie te delen met jullie, die ik heb ervaren bij het zien van de beelden van deze koningen en koninginnen uit Nederland en Jordanië, over de verschrikkingen van de oorlogen; in het verleden en heden. Ogen gevuld met tranen van pijn, soms ook van woede, uitdrukkingen van echt diep medelijden en medeleven.

Auschwitz-Birkenau (Polen), 27 januari 2015. Aan de zijde van koning Willem Alexander en koningin Maxima Zorreguieta, links op de foto ziet men premier Mark Rutte , ook hij draagt het typische hoofddeksel van de joden.

Iedere dag vragen we ons af waarom het verleden de mens niets geleerd heeft. Omdat de oorlogen blijven, in de hele wereld; in de Oekraïne, in Syrië… mannen onthoofd, geweld tegen vrouwen, lichamelijk en geestelijk, kinderen gebruiken als schild of als menselijke bommen gemaakt om af te schieten met als doel andere kinderen, vrouwen, mannen te doden. WAAROM? Het probleem is dat God ons een vrije wil heeft gegeven en de vrijheid; een mooier cadeau kan niet.
Op deze manier heeft hij verantwoordelijkheid gebracht. Ook over het slechte wat we doen. En vervolgens, “de schuld” van veel miserie is zeker niet God, Allah of welk ander dan ook. Maar bovenal de mens zelf. Van de slechte mens die kiest het slechte boven het goede.

Artikel van Maria Cristina Giongo
CHI SONO

Vertaling: Sonja Vermulst-Stegenga

No part of this publication may be reproduced or transmitted, in any form or any means, without prior permission of the publisher and without indicating the source.

Some of thise pictures were downloaded automatically from web and there is not cognition of the copyrights. If there is any copyrghts holders please let us know and we shall provide for immediate concellation
Enkele foto’s zijn afkomstig van het Web en hun auteursrechten zijn ons onbekend. De auteur kan de verwijdering ervan in dit artikel vragen welke dan onmiddellijk zal plaatsvinden.

Tags: , , , , , , ,

Lascia un commento